Won't cast avi's



  • @johma Try making sure that your windows firewall is disabled as well. If that doesn't fix it, see if you can ping your chromecast. You'll have to get the ip from your router and if you need assistance I can help guide you through it. Also, what is the make and model of your router??



  • Hi @eyesofnova , the windows firewall is disabled. I pinged the chromecast, this is the result;

    Pinging 192.168.0.123 with 32 bytes of data:
    Reply from 192.168.0.123: bytes=32 time=13ms TTL=64
    Reply from 192.168.0.123: bytes=32 time=15ms TTL=64
    Reply from 192.168.0.123: bytes=32 time=17ms TTL=64
    Reply from 192.168.0.123: bytes=32 time=16ms TTL=64

    Ping statistics for 192.168.0.123:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 13ms, Maximum = 17ms, Average = 15ms

    the router is TP-link TL-WDR4300



  • @johma I should have asked, is this specifically only avi files?



  • @eyesofnova yes only avi



  • @johma whats the spec of the pc? OS/cpu



  • Windows 8, AMD a8-4500M apu



  • @johma I wonder if anyone with windows 8 has this problem.
    @matt does videostream use codecs? Would klite codec pack possible help him?



  • Sorry! I'm bad at checking the forums (I do all the emails!)

    We have all ze codecs ;) You can't add external ones. We have to play a game we like to call "Google won't let us do anything fun within chrome".

    @johma can you hit help->contact and a log file will be generated! Then you can hit me at team [at] getvideostream [dotcom] and I can dig into it!



  • @matt , you got mail



  • I have the same as above. Cannot cast AVI's. I tested mp4's and MKV, no problems but when I try AVI no such luck.

    It gives me the loading screen and them pops up the "Videostream, Problems?" screen as if to rub it in haha

    Fellow windows 8 user, Intel Core I7. I tired the repair tool also.

    Cheers for any help gents.



  • @dannyburke Super sorry! Could we do a remote desktop session?? We want to dig into this further! Shoot me an email at matt@getvideostream.com :)



  • Kinda sounds like the machine cant transcode fast enough to stream, Ive learned this through watching cpu usage while streaming, it uses a lot more with avis than anything else, I normally just convert the offending avis with handbrake but i understand that isnt a viable option for everyone.


Log in to reply