Video Loads but doesn't play on TV



  • I have the identical problem on both my Mac OS X and Linux desktops.



  • just looking at the log it looks like something is blocking it.



  • I had the same problem and found if I hit the videostream in upper right hand corner the movie started playing.
    Hope this helps someone.



  • @kavi said:

    time is not moving and nothing is being streamed on my TV expect the Video stream logo. In the top right hand corner displays it is connected to video stream. The pause button, forward and rewind buttons are inactive too.

    From that log it looks like a connection issue, which likely means theres a firewall in the way. If you're on windows try running our firewall fixer here:

    https://github.com/GetVideostream/VideostreamPortFix/releases/download/1.0.5/VideostreamNetworkRepair.exe

    This will fix any issue with Windows firewall so if you have a 3rd party firewall you'll need to make a separate exception.

    We need port 5556 and 5558 open - if you need a hand doing that give me a shout at jason@getvideostream.com



  • Jason,

    I'm having a similar problem on my mac, except video doesn't even load on my computer. The link you mentioned only is for windows. I have my firewall completely turned off and no antivirus running. I'm not able to find the log under the contact section of settings.



  • I have tried the Firewall Fix and still no Luck. Here are my logs

    [info] VideostreamApplication: Version:, 2.0.0.18
    [info] VideostreamApplication: Locale:, en_GB
    [info] VideostreamApplication: Platform:, Win32
    [info] VideostreamApplication: UserAgent:, Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/37.0.2062.124 Safari/537.36
    [log] SubtitleController.prototype.setEncoding: Encoding set to:, utf-8
    [log] ImageCache.load: Successfully loaded image cache.
    [log] FontController._deleteEntry: Deleted, /fonts/eff2b4d5-b3de-4b3b-b4b1-39f832c08aba
    [log] FontController.clearFontCache: Successfully cleared font cache.
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting HTTP server on, {6EB7F010-5BC7-470D-B1B5-8F062B48A03B}, (192.168.1.100)
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting MobileAppServer server on, {6EB7F010-5BC7-470D-B1B5-8F062B48A03B}, (192.168.1.100)
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting HTTP server on, lo, (127.0.0.1)
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting MobileAppServer server on, lo, (127.0.0.1)
    [log] MulticastConnection.start: Success, 0.0.0.0
    [info] [Native], VideostreamInstance::Init: Videostream Transcoder (32-bit) Module
    [info] [Native], VideostreamInstance::Init: Build Date: Oct 22 2014 Time: 13:48:42
    [info] [Native], BindleFilesystem::register: Registered bindlefs.
    [info] [Native], BufferFilesystem::register: Registered bufferfs.
    [info] [Native], QuotaFilesystem::register: Registered quotafs.
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /tmp
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/library
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/transcode/basic
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/transcode/hls
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/public/attachments
    [log] [Desktop], Chromecast.initialize: Successfully initialized Chromecast API.
    [log] VideostreamNativeModule.initialize: Native module communicating successfully.
    [log] VideostreamNativeModule.initialize: Native module initialized successfully.
    [log] DesktopCommunicator._onSetup: Desktop setup
    [log] IdentityInterface.isSubscribed: Not in cache!
    [log] App has the "identity" permission.
    [log] [Desktop], SettingsDialog._onBackgroundSubtitleEncodingChange, utf-8
    [log] IdentityInterface.isSubscribed: No token.

    **Another Log after deleting and reinstalling Video Stream
    **
    [info] VideostreamApplication: Version:, 2.0.0.18
    [info] VideostreamApplication: Locale:, en_GB
    [info] VideostreamApplication: Platform:, Win32
    [info] VideostreamApplication: UserAgent:, Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/37.0.2062.124 Safari/537.36
    [log] SubtitleController.prototype.setEncoding: Encoding set to:, utf-8
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting HTTP server on, {6EB7F010-5BC7-470D-B1B5-8F062B48A03B}, (192.168.1.100)
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting MobileAppServer server on, {6EB7F010-5BC7-470D-B1B5-8F062B48A03B}, (192.168.1.100)
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting HTTP server on, lo, (127.0.0.1)
    [log] VideostreamApplication._bindNetworkAdapter:, Starting MobileAppServer server on, lo, (127.0.0.1)
    [log] ImageCache.load: Successfully loaded image cache.
    [log] MulticastConnection.start: Success, 0.0.0.0
    [log] [Desktop], Chromecast.initialize: Successfully initialized Chromecast API.
    [log] DesktopCommunicator._onSetup: Desktop setup
    [log] IdentityInterface.isSubscribed: Not in cache!
    [log] [Desktop], SettingsDialog._onBackgroundSubtitleEncodingChange, utf-8
    [log] App has the "identity" permission.
    [log] IdentityInterface.isSubscribed: No token.
    [info] [Native], VideostreamInstance::Init: Videostream Transcoder (32-bit) Module
    [info] [Native], VideostreamInstance::Init: Build Date: Oct 22 2014 Time: 13:48:42
    [info] [Native], BindleFilesystem::register: Registered bindlefs.
    [info] [Native], BufferFilesystem::register: Registered bufferfs.
    [info] [Native], QuotaFilesystem::register: Registered quotafs.
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /tmp
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/library
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/transcode/basic
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/transcode/hls
    [log] [Native], FileUtilities::mount: Successfully mounted /mnt/public/attachments
    [log] VideostreamNativeModule.initialize: Native module communicating successfully.
    [log] VideostreamNativeModule.initialize: Native module initialized successfully.
    [info] [Native], Process::run: ffprobe -v quiet -show_format -show_streams -show_chapters -print_format json=c=1:sv=replace:svr=#@! /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [log] MediaSourceFactory.analyze: Compatible file?, Yes
    [log] MediaSourceFactory.analyze: Format information:
    [log] Format: mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2 (~100%), 38s, 828kBits/s, 3854kB
    Stream (video): h264, avc1 (0x31637661), Main, Level 2.1, 1 ReFrames, yuv420p, 480x272, 30.00 fps
    Stream (audio): aac, mono, 1 channels, 44.100 kHz, fltp
    [log] MediaSourceFactory.processVideoStream: Stream 0 will transcode to fix the orientation.
    [log] MediaSourceFactory.analyze: HLS, disabled.
    [log] DesktopCommunicator::_onPlayerProbeComplete,
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFprobe. Waiting for process thread to join...
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [log] [Native], TranscodeTask::initialize: Successfully changed working directory to /mnt/public/attachments/fonts/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2/
    [log] NativeTaskController._handleMessage: Got message with invalid address:, [object Object]
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -copyts -y -dump_attachment:t IGNORE_ME -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [log] VideostreamApplication._requestKeepAwake: Enabling keep-awake.
    [log] [Desktop], Chromecast._setSession: Session, connected:, D29ACD46-703D-0D5D-2157-EF3A98BF91B2
    [log] ChromecastCastDevice: Receiver Version:, 1
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFmpeg. Waiting for process thread to join...
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::release: Reference count for file: /output.mkv has reached 0, garbage collecting.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -ss 30 -copyts -y -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::release: Reference count for file: /output.mkv has reached 0, garbage collecting.
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFmpeg. Waiting for process thread to join...
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -ss 38 -copyts -y -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::release: Reference count for file: /output.mkv has reached 0, garbage collecting.
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFmpeg. Waiting for process thread to join...
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -ss 8 -copyts -y -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFmpeg. Waiting for process thread to join...
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::release: Reference count for file: /output.mkv has reached 0, garbage collecting.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -copyts -y -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFmpeg. Waiting for process thread to join...
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::release: Reference count for file: /output.mkv has reached 0, garbage collecting.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -ss 30 -copyts -y -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [info] [Native], Process::terminate: Termination requested for FFmpeg. Waiting for process thread to join...
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::release: Reference count for file: /output.mkv has reached 0, garbage collecting.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.
    [info] [Native], Process::terminate: Process terminated. Return Code = 0
    [info] [Native], Process::run: ffmpeg -v quiet -ss 4 -copyts -y -i /mnt/library/56fad2da-9094-4e25-a582-b6b44fa209e2 -map 0:0 -vcodec libx264 -preset ultrafast -threads 4 -pix_fmt yuv420p -vprofile high -vlevel 4.1 -vf transpose=1 -crf 19 -map 0:1 -acodec copy -f matroska /mnt/transcode/basic/output.mkv
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_run: Thread starting.
    [log] [Native], BufferFilesystemPrivate::unlink: Reference count for file: /output.mkv is 2, garbage collection is pending.
    [log] [Native], ProcessInstanceThread_cleanup: Thread exiting.



  • So how did u solve it ?

    I have the exact same Issue, it suddenly was like that yesterday evening. Before that happened i watched 4 video files in a row and suddenly i had that Videostream logo without the movie playing. And i didnt change a thing.
    I've attached the Logs.
    Please help me.

    Videostream-ATTACH-ME.txt Videostream-ATTACH-ME (1).txt



  • I haven't fix it of yet, still waiting for Video Stream Developers to get back to me. I depend on this app a lot as it is fantastic when it does work.

    I have deleted the app and reinstalled in.
    I have removed all exceptions from windows firewall and tried to add it in again to allow it to run on the port number.
    I open video stream through the app icon via Google Chrome.

    I am not sure what else can be done at the moment and assistance is required.

    Update: I have just disabled windows firewall and windows defender and still having the same issue. Please help if anyone knows something I am doing wrong.

    Attached the log.
    Videostream-ATTACH-ME (6).txt



  • has anyone been able to fix this problem ?? still having it till now 9 months later



  • @etsenake Does changing the quality setting, forcing the app to transcode, fix it?


Log in to reply
 

Looks like your connection to Videostream Community was lost, please wait while we try to reconnect.